Még a legrosszabb étvágyú gyerek is szívesen eltünteti ezeket a szendvicseket, születésnapi mulatságra az ünnepelttel együtt készítve pedig nem csak látványos, finom csemege, hanem nagyszerű időtöltés is.

 

 

Medvefej

Hozzávalók: 
A húsos krémhez: 10 dkg főtt sonka, 10 dkg párizsi, 10 dkg főtt tarja, 4 db főtt tojás, 10 dkg Rama margarin, reszelt  sajt, só, mustár, bors
A szendvicsekhez: szeletelt toast kenyér, 1 csokor retek, 1 kis üveg fekete olivabogyó, 1 kaliforniai paprika, salátalevelek 

A húsos krémhez a sonkát, a párizsit, a tarját és a főtt tojásokat ledaráljuk. A margarint kihabosítjuk, összekeverjük a ledarált masszával és a reszelt sajttal. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, majd megkenjük a húskrémmel. A medve szemét retekszeletekből, pupilláját és orrát félbevágott olivabogyóból rakjuk ki. Szája vékony csíkra vágott piros kaliforniai paprika. A hajához a friss salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és óvatosan belenyomkodjuk a krémbe.

Boszorkányfej

Hozzávalók:
A metélőhagymás margarinhoz: 25 dkg Rama, 1 csokor metélőhagyma, őrölt koriander, őrölt fekete bors, só
A szendvicsekhez: szeletelt toast kenyér, főtt tojás, kis üveg csemege uborka, konzerv mini csöves kukorica, pirosarany, lilahagyma, metélőhagyma, salátalevelek

A margarint finomra vágott metélőhagymával, korianderrel, borssal, sóval ízesítve jól elkeverjük. A pirítóst aranybarnára sütjük, és megkenjük metélőhagymás margarinkrémmel. A boszorkány szeme karikákra vágott főtt tojás és csemege uborka, közepén egy csepp pirosarannyal. Szempillát is készíthetünk rövidre vágott metélőhagymából. Az orra félbevágott mini kukoricából készül, szája pedig lilahagyma. A hajához a friss salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és óvatosan belenyomkodjuk a metélőhagymás margarinkrémbe.

Macskaarc

Hozzávalók: 
A tojásos krémhez: 4 db főtt tojás, 10 dkg Rama margarin, 1 dl tejföl, 1-2 szál aprított újhagyma, mustár, só, fehér bors
A szendvicsekhez: szeletelt toast kenyér, 1 db főtt répa, konzerv mini csöves kukorica, kígyóuborka, 2-3 mini paradicsom, néhány szál ropi, salátalevelek 

A főtt tojások sárgáját összetörjük, a fehérjét apró kockákra vágjuk. A margarint kihabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, az áttört sárgáját, a felkockázott fehérjét és az apróra vágott újhagymát, jól összekeverjük, mustárral, sóval, borssal ízesítjük.

A kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, és megkenjük tojásos margarinkrémmel. Szeletelt főtt répát teszünk a szemének, pupillának pedig egy-egy szelet mini kukoricát. A macska orra egy félbevágott mini paradicsom, szája pedig fél kígyóuborka szelet. A haját szintén salátalevélből készíthetjük el, salátaleveleket vékony csíkokra vágjuk, és belenyomkodjuk a tojásos margarinkrémbe. A macska bajsza 2-2 szál ropi.

Szendvicskígyó

Hozzávalók:
A metélőhagymás margarinhoz: 25 dkg Rama, 1 csokor metélőhagyma, őrölt koriander, őrölt fekete bors, só
A szendvicsekhez: 1 bagett vagy 2 nagy sós kifli, 1 csokor retek, 1 kígyóuborka, 1 db mini paradicsom, olajbogyó

A margarint finomra vágott metélőhagymával, korianderrel, borssal, sóval ízesítve jól elkeverjük. A bagettet vagy a kiflit karikákra vágjuk, és vastagon megkenjük metélőhagymás margarinkrémmel. A szeleteket a tálcán egymás mögé helyezzük. A kígyó szeme két paradicsomkarika és olajbogyó, szája pedig félbevágott uborka. A kígyó testén az uborka- és retekszeleteket felváltva nyomjuk a margarinba.

 

Használd bátran a fantáziádat!


 

 

 

  

A könyvemről  itt olvashatsz: arykana.lapunk.hu/

vissza a címoldalra



E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 


arykana.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu