Nagyon finom
Hozzávalók:
3 tojás sárgája
0,5 liter vodka
0,5 liter tejszín
50 dk cukor
1 vanília felhasítva, vagy 3 csomag Bourbon vanília
4 adag erős kávé
Elkészítése: a tejszínt, a vaníliát és a cukrot felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük egy tálban elektromos habverővel jól felhabosítjuk a tojássárgákat, a forró tejszínt állandó keverés mellett hozzáöntjük, majd a hideg kávét  is hozzátesszük, végül, mikor már csak langyos a vodkát is hozzáöntjük.
Hűtőszekrényben tároljuk, két heti érlelés után a legfinomabb, ha sikerül addig megőriznünk


Tojás likőr
Hozzávalók:
0,5 liter tejszín,
50 dkg porcukor,
1 rúd vanília,
6 tojássárgája
0,5 l vodka
Elkészítés: Felforraljuk a tejszínt a porcukorral és vaníliával ízesítjük. Habosra keverjük a tojássárgákat, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a tejszínt. A vodkát kiskanalanként keverjük bele.


Kókuszlikőr
Hozzávalók:
4 dl tiszta szesz,
1 l tej,
0,5 l tejszín
50 dkg cukor,
10 dkg kókuszreszelék,
1 csomag vaníliacukor.
Elkészítés:   Felforraljuk   a  tejet  és  a  tejszínt,  hozzáadjuk  a kókuszreszeléket  és  15  percig  át  takarék lángon főzzük, állandóan kevergetve, hogy ne forrjon fel újra. Levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Megvárjuk míg lehűl és átszűrjük. Hozzáadjuk az alkoholt és hidegen szervírozzuk.

 

Narancsos csoki likőr
6 dl tejszín
1 bögre cukor
1 fél rúd vanília vagy 1 vaníliás cukor
1 bögre víz
1 bögre tej
20 dk jó minőségű étcsokoládé
3 narancs
1 púpozott evőkanál kakaó
3 dl rum
A   narancsokat   vékonyan   meghámozzuk,  lehetőleg ne maradjon rajta    a   héj fehér belső feléből.  A  narancs  héját kevés vízzel felforraljuk,   a   vizet  leöntjük  róla,  majd  tiszta  vízzel  újra felforraljuk  és  a  vizet  leöntjük  róla - ezzel a keserű íz javától megszabadítjuk  a narancs héját. A narancs héjra öntünk 1 bögre cukrot és  1  bögre vizet, belecsavarjuk a narancsok levét. Addig főzzük, míg aranyló   sárga  szirupot  kapunk  belőle.  A  narancs  héj  darabokat leszűrjük,   cukorba  forgatjuk,  megszárítjuk  és  később  süteménybe felhasználhatjuk.
A  kakaót  1  bögre  tejjel  csomómentesre  keverjük,  felforraljuk. A csokoládékat  apróra  törjük,  a  tejszínben  felolvasztjuk.  A csokis tejszínhez  keverjük  a kakaót, a narancs szirupot és    beletesszük a  vaníliát/vaníliás cukrot/.  Kóstoljuk meg, ha szükségesnek érezzük tegyünk hozzá még cukrot. Forrásig melegítjük, állandóan kevergetve,  majd hagyjuk kézmelegre hűlni és beleöntjük a rumot.


Csoki likőr
Hozzávalók:
25 dk cukor
5 evőkanál kakaó
0,5 l tejszín
1 rúd vanília,
0,5 l konyak
Elkészítés:
A  tejszínt,  a  cukrot,  a  vaníliás  rudat  felhasítva  és  a kakaót összefőzzük, mikor kihült összekeverjük a konyakkal és hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt leszűrjük és csokireszelékkel a tetején üvegpoharakban tálaljuk.  Rumos meggyel díszíthetjük.

 

Karácsonyi mézes krémlikőr
4 evőkanál méz
4 dl tejszín
4 dl konyak
2 vaníliás cukor
1 teáskanál mézeskalács fűszer
A   konyak   kivételével   a   hozzávalókat   folyamatosan  kevergetve felforraljuk, majd langyosra hűtjük és hozzáadjuk a konyakot.

 

 

 

 

vissza a címoldalra





E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 


arykana.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!